Drentse Courant, 21 mei 1996

Kruistocht Dwaze Vader eindigt in Assen

Albert Streep loopt de komende dagen door Assen uit protest tegen het Nederlands omgangsrecht

ASSEN (DGP) -- Hij heeft al elf provinciehoofdsteden gehad en beŽindigt zijn kruistocht tegen het omgangsrecht in Drenthe. Dwaze Vader Albert Streep staat vanaf vandaag vijf dagen in de Asser winkelstraten. "Idioot, dwaas, roepen mensen me toe. Maar als ze zich verdiepen in wat ik wil zeggen, beseffen ze dat ik eigenlijk een wijze vader ben", zegt Streep.

Net als zo'n zestienhonderd andere vaders in Nederland mag Streep zijn kinderen niet meer zien van de rechter. De 39-jarige man uit Heemskerk is vijf jaar geleden gescheiden van zijn vrouw, die hem ondermeer van incest beschuldigde. "Wim is nu tien jaar, en Suzan wordt morgen zeven. Maar ik kan haar alleen via de krant feliciteren, ik heb haar alleen als peuter gekend."

Stichting
Streep heeft twee jaar met zijn bord door Nederland getrokken. Gesteund door de stichting Dwaze Vaders en de door hemzelf opgerichte stichting Wijze Vader klaagt hij justitie aan. "Het hele apparaat is corrupt. Bij mij hebben ze de poppenspelmethode gebruikt om mijn zoon te laten zeggen dat ik hem misbruikt had, Ik kon bewijzen dat er niets van waar was, maar toch mag ik Wim en Suzan niet meer zien."

Op justitie heeft zijn actie weinig effect. "die gaan toch door met hun corrupte manier van werken. Maar iedereen die mij met dit bord ziet kan niet meer zeggen dat hij het niet wist.

dwaze vader